RIA-Majat

Viihtyisää majoitusta
Lapin maisemissa Ylläksellä

Talkoot 2014

RIA-Majojen Senioritalkoot 2014 alkoivat hienossa säässä, mutta….

Senioritalkoot 2014 alkoivat auringon paisteessa lähes 25 asteen lämpötilassa.ja tavaratoimitusten sekoilulla lauantaina 7.6.2014. Päivän mittaan paikalle saapui eri puolelta Suomea kymmenen ahkeraa ja hyväntuulista talkoolaista. Täydennystä odotetaan viikon alussa niin, että kaikki huoneet ja huoneistot ovat käytössä ja väkeä on parhaimmillaan runsaat 20 henkilöä.  

Kuva1

Tämän vuotisten talkoiden suoritustavoitteet ovat varaston rakentaminen, päärakennuksen ikkunalistojen uusiminen sekä muut ulkoalueiden  ja sisäpuoliset huoltotoimet. Työt aloitettiin välittömästi lauantai aamuna. Ikkunalistoja päästään korjaamaan maanantaista alkaen, kun kohteeseen saadaan listaleikkuri ja lisäresursseja.

Kuva11

Alkukangerteluna oli tavarantoimitusten sekoilu. Tiettyjä materiaalilajikkeita puuttui, jotakin oli liikaa ja joku lajike oli epäkuranttia. Paikalliset sanovat, että ”tyypillinen lappilainen toimitus”. Selvitystyö jatkuu vielä alkuviikosta. Viime vuonna jo talkoiden alkumetreillä kaivinkone rikkoi pari sähkökaapelia ja pätkän pintavesiviemäriä, mutta niistäkin selvittiin. Niin varmaan nytkin.

Kuva2

Kuvia katsellessa huomaa työturvallisuuden kehittyneen ”aimo askelin” aikaisemmista tapahtumista. Toivomisen varaa on vielä jonkin verran, mutta eiköhän ensi vuonna huolehdita myös kuulosta ja varpaista? Kiitos YIT:lle asiallisesta palautteesta ja Senioritalkoiden turvapuolen tukemisesta.

Sunnuntaista tuli ulkorakentamisen rokulipäivä

Sunnuntai-aamuna kello kahdeksalta alkoi sataa kaatamalla. Päivän mittaan sade jatkui kuuroina kuitenkin niin, ettei ulkotöistä tullut juuri mitään. Lämpötila putosi kymmeneen asteeseen. Telineitä tehtiin, mutta siihen se sitten jäi. Senioritalkoita oli ensimmäisen kerran sen historiansa aikana kohdannut säästä johtuva rokulipäivä. Juttuja kuitenkin riitti menneisyyttä muistellen ja ruokatarjoilu oli erinomaista. Siitä seurasi myös keskustelu Ailan ja Kaukon suppilovahveropiirakka-reseptistä, joka on liitteenä.

Toivottavasti aurinko paistaa maanantaina!

-t- Eero

Kuvakooste 2014 vuoden senioritalkoista!